Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ



Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 17 Αυγούστου, κοινή Ανοιχτή Λαική Συνέλευση των δύο νησιών Καλάμου και Καστού ενάντια στίς ιχθυοκαλλιέργειες.Ο κόσμος από τον Καστό μεταφέρθηκε στον Κάλαμο με το πλοίο ΙΩΑΝΝΑ (το διέθεσε αφιλοκερδώς ο ιδιοκτήτης του) ενώ επιστρατεύτηκαν και άλλα μέσα γιατί η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή! Στη συγκέντρωση ήταν παρόντες οι δύο αντιδήμαρχοι Καλάμου Φώτης Σώλος και Καστού Πέτρος Γιαννούτσος,τα μέλη των δύο τοπικών συμβουλίων,μέλη των συλλόγων των δύο νησιών,συλλόγου αλιέων κ.α.  Ομόφωνα ψηφίστηκε το παρακάτω ψήφισμα και ορίστηκε επταμελής Επιτροπή Αγώνα.Ταυτόχρονα άρχισε συλλογή υπογραφών.   
Γιάννης Γιαννούτσος(αντιπρόεδρος Δ.Ε ΚΑΣΤΟΥ)


    ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.



Εμείς  οι κάτοικοι των Νησιών Καλάμου και Καστού υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να αποφασίζουμε....
για όσα γίνονται στον τόπο μας και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας, το θαλάσσιο  χώρο  που περιβάλλει τα νησιά μας και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα που ενυπάρχουν σε αυτόν, Ποσειδωνία, προστατευόμενα  είδη  (δελφίνια, Μεσογειακή φώκια, κ.λ.π) διατυπώνουμε την κατηγορηματική  μας αντίθεση  σε κάθε αυθαίρετη παρέμβαση στο χώρο μας , (όπως τις παλαιότερε εγκαταστάσεις  μονάδων ιχθυοκαλλιέργειες – την επέκταση  και αύξηση δυναμικότητας τους και πάνω απ΄ όλα τη δημιουργία  νέων μονάδων).

Έχουμε ήδη παρατηρήσει  όλοι μας , τις δερματικές παθήσεις, αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί σε εμάς και σε συγγενικά μας πρόσωπα και ξέρουμε  ότι μια νέα μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών θα κάνει  απαγορευτική τη θάλασσα  για όλους μας.
Όσον  αφορά  τις υποτιθέμενες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων των νησιών μας, τις αμφισβητούμε απόλυτα, καθώς εδώ και πολλά χρόνια  η ανάπτυξη τουρισμού (θαλάσσιου και εσωτερικού) και οι παραδοσιακές μορφές  αλιεία  αποτελούν την κύρια δυναμική προοπτική της περιοχής.
Θεωρούμε ότι  έχουμε απόλυτο ιστορικό δικαίωμα διαχείρισης και προστασίας των θαλάσσιων πόρων και η θάλασσά μας είναι η προέκταση της ζωής μας.
Δεν θα αποδεχθούμε με κανένα τρόπο  τετελεσμένα γεγονότα  όπως ίδρυση ΠΟΑΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ) στην περιοχή μας .
Υπενθυμίζουμε ότι  ο Δήμος μας (Δήμος Λευκάδας ) καθώς και  οι φορείς , Σύλλογος  Αλιέων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι των δύο Νησιών, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών και της ΚΥΑ 31722/4-11-2011.

Συμφωνούμε  με τα νομικά  μέτρα που έχουν παρθεί από το Δήμο  και τους φορείς και δηλώνουμε για κάθε ενέργεια  που θα είναι αντίθετη  με τη βούλησή μας  θα απαντήσουμε  με όλα τα ένδικα μέσα, στην Ελλάδα και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Παρακαλούμε να μη μας εξωθήσετε στα άκρα .-


                        Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

1)Θεοδωσιάδης – Κοντογιάννης Κωνσταντίνος
  

2)Κράλη Ολγα  : 


3)Καρφάκης Θεόδωρος


4)Δημήτριος Βερύκιος


5)Γιάννης Ντόρντας


6)Γιάννης Γιαννούτσος
 

7) Χριστιάνα Στάμου -Γιαννούτσου
                                                                                                                                






3 σχόλια:

  1. θα παρακαλούσα τον Διαχειριστή να αφαιρέσει τα τηλεφώνα και τα email των μελών της επιτροπής,για ευνοήτους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχόμαστε να πετύχει ο αγώνας σας ,είμαστε μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Νήσος Καστός

Καστός. Ένας μικρός υπέροχος κόσμος (κλικ φώτο)