Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μεγάλη σημασία δίνουν οι Ιταλοί στο θέμα που έχει ξεσπάσει με τις ιχθυοκαλλιεργέργιες στην περιοχή.

Νέο δημοσίευμα του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AGI δίνει συνέχεια στο μεγάλο θέμα με την επικείμενη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή Καλάμου-Καστού-Μύτικα-Αστακού. Το θέμα είναι φυσικό να ενδιαφέρει τους γείτονες μας, μιας και η περιοχή αποτελεί προορισμό γι αυτούς μέσω των αναρίθμητων ιστιοπλοϊκών, μικρών ταχύπλοων, θαλαμηγών κάθε μεγέθους που κάνουν την εμφάνιση τους το καλοκαίρι.
Επίσης ως γνωστό, πολλοί Ιταλοί έχουν αγοράσει ακίνητα στην περιοχή και είναι φυσικό να ενδιαφέρονται. Οι άνθρωποι βλέπουν μια περιοχή πανέμορφη, με τουρισμό και με εξαιρετικό μέλλον, να οδηγείται στην καταστροφή. Φίλος και αναγνώστης του blog παρακολουθεί τι αναφέρουν τα Ιταλικά μέσα για το θέμα και μας ενημερώνει (τον ευχαριστούμε) και επίσης φίλος και αναγνώστης του blog μεταφράζει τα σχετικά κείμενα (επίσης τον ευχαριστούμε). Ακολουθεί το δημοσίευμα του AGI και η μετάφραση του.

IN ISOLE GRECHE ANCHE STRANIERI E TURISTI CONTRO FISH-FARM = (AGI) - Roma, 28 ago. - La rabbia degli abitanti delle isole si e' anche moltiplicata non solo per il fatto che la comunita' europea avrebbe, in una sua recente direttiva, vietato la realizzazione di "fish-farm" in luoghi ambientalmente riconosciuti ma anche perche' i progetti presentati non garantirebbero l'apporto di specifiche e richieste tecnologie di riciclaggio. E sabato prossimo nel porto di Episkopi, sull'isola di Kalamos, si riuniranno in segno di protesta tute le barche dei pescatori, con residenti e turisti dell'area interessata dal progetto di costituirvi fish-farm. (AGI)

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟYΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ FISH-FARM = (AGI) - ΡΩΜΗ, 28 Αυγ. - Ο θυμός των κατοίκων των νησιών αυτών πολλαπλασιάστηκε όχι μόνο από το γεγονός ότι η ΕΕ σε μια πρόσφατη οδηγία της απαγορεύει την πραγματοποίηση fish-farm σε χώρους περιβαλλοντολογικά αναγνωρισμένους, αλλά και από το γεγονός ότι τα σχέδια που παρουσιάστηκαν δεν εγγυώνται εκείνες τις εξειδικευμένες και απαραίτητες τεχνολογίες για την ανακύ
κλωση.
Το προσεχές Σάββατο στο λιμάνι της Επισκοπής, στο νησί το Καλάμου θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν όλες οι βάρκες των ψαράδων με κατοίκους και τουρίστες που διαμένουν στο τόπο που προβλέπεται να κατασκευαστούν τα fish-farm. (AGI)                                ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Νήσος Καστός

Καστός. Ένας μικρός υπέροχος κόσμος (κλικ φώτο)