Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση Δημάρχου Λευκάδας για την ΕΥΔΑΠ

Ξεκαθάρισμα για την ΕΥΔΑΠ
Λευκάδα, 5 Οκτώβρη 2011 

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Η προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. αφορά στην αποκλειστική ευθύνη συντήρησης, διαχείρισης και λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης-αποχέτευσης. Η ιδιοκτησία όλων των υποδομών (πηγές, δίκτυα, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια, δεξαμενές κ.α.) θα συνεχίσουν να ανήκουν κατά 100% στην ιδιοκτησία του Δήμου.
Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει θα εξασφαλίσει την εγγυημένη διαχείριση του νερού και των υποδομών, θα αξιοποιήσει και θα προστατεύσει τους υδάτινους πόρους, γιατί το νερό αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή για την ανάπτυξη του τόπου μας και γι’ αυτό ως δημοτική αρχή πρέπει να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη παροχή του νερού σήμερα και στο μέλλον. Επίσης με την καλή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών θα προστατέψουμε τις θάλασσες και το περιβάλλον μας....
Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. θα αναλάβει όλες τις επισκευές, αντικαταστάσεις δικτύων, πληρωμές ΔΕΗ, αντλιοστασίων, γεωτρήσεων, χλωριώσεις δεξαμενών, συντήρηση και λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών κ.α.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας σήμερα για ύδρευση-αποχέτευση είναι γνωστά σε όλους και τα ποσά που δαπανώνται για το σκοπό αυτό είναι υπέρογκα. Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες και πολλοί μεγαλοκαταναλωτές χρωστάνε μεγάλα ποσά με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά κονδύλια για έργα στα χωριά και στην πόλη.
Την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. όλοι την γνωρίζουμε για την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την αξιοπιστία της αφού στο λεκανοπέδιο Αττικής εξυπηρετεί το μισό πληθυσμό της χώρας. Πετύχαμε μια προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. με πολύ καλούς όρους αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το τιμολόγιο που θα προέκυπτε από την δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (μελέτη που παρέλαβε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2007) θα ήταν πολλή υψηλότερο απ’  αυτό που πετυχαίνουμε σήμερα με την σύμβασης Επίσης το τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. είναι φθηνότερο από τα τιμολόγια πολλών ΔΕΥΑ (ενδεικτικά αναφέρουμε Ιωαννίνων, Κερκύρας, Ρεθύμνου, Ζακύνθου κ.α.). Έχουμε αλήθεια λογαριάσει την οικονομική επιβάρυνση της κάθε οικογένειας από τις δεξαμενές των σπιτιών, τα μοτέρ και το εμφιαλωμένο νερό που αγοράζουμε; Όπως προκύπτει από τα αρχεία του Δήμου μας από τα 3.800.000 κυβικά νερό καταγράφονται στους υδρομετρητές 700.000 κυβικά και εισπράττονται λογαριασμοί για 250.000 κυβικά.
Για να εξασφαλίσουμε τους δημότες μας από την τυχούσα αυθαίρετη αναπροσαρμογή του τιμολογίου από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. έχουμε συμφωνήσει σε έναν αλγόριθμο με συγκεκριμένες αντικειμενικές παραμέτρους ώστε να εξασφαλίσουμε το τιμολόγιο για όλη τη διάρκεια της  εικοσαετίας. Θα παρέχονται υπηρεσίες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο (24-ωρο) για τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες (365) το χρόνο. Εγγυητής της σύμβασης είναι το Ελληνικό Δημόσιο.
Πολλοί απ’  αυτούς που αντιδρούν σήμερα είναι εκείνοι που πριν τις εκλογές απαιτούσαν να μπει μια τάξη και να μην πληρώνουν οι λίγοι-κορόιδα υπέρ των πολλών, αλλά τώρα θα πληρώσουν και αυτοί γι’ αυτό και ενοχλούνται. Είναι εκείνοι που τίποτα δεν έκαναν τα τελευταία χρόνια για να εισπραχθούν τα οφειλόμενα στους Δήμους, άφησαν στους Δήμους τεράστια χρέη τα οποία κληρονομήσαμε και σήμερα προσπαθούμε να βάλουμε τάξη. Είναι εκείνοι που γνώριζαν και ανέχονταν τις παράνομες συνδέσεις, τους ανείσπρακτους λογαριασμούς των μεγαλοφειλετών αδιαφορώντας για τους συνεπείς και νομοταγείς συμπολίτες μας (συνταξιούχους, μεροκαματιάρηδες, μισθωτούς κ.α.) που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Είναι εκείνοι που διαστρεβλώνουν τα πραγματικά στοιχεία της σύμβασης γιατί γνωρίζουν ότι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. θα βάλει τάξη, δεν θα υπάρχουν παράνομες συνδέσεις, οι υδρομετρητές θα λειτουργούν και η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με την κατανάλωση και δεν θα μπορούν να χρωστάνε.
Επειδή στη Λευκάδα όλοι γνωριζόμαστε και οι αρχές, οι αξίες και η πορεία του κάθε ενός είναι γνωστή, σας καλώ να εμπιστευτείτε την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την διαχείριση της ύδρευσης-αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να το προστατεύουμε και να το απολαμβάνουμε όλοι έχοντας τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις.

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ              My Lefkada  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Νήσος Καστός

Καστός. Ένας μικρός υπέροχος κόσμος (κλικ φώτο)