Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση Πανκαστιοτικού Πολιτιστικού Σύλλογου « Ο ΚΑΣΤΟΣ»

    Καστός   21-10-2011

Ο Πανκαστιοτικός Πολιτιστικός Σύλλογος « Ο ΚΑΣΤΟΣ»  ευχαριστεί θερμά  τον Δήμαρχο Λευκάδας  Κων Αραβανή , τον αρχηγό της αντιπολίτευσης  Ξενοφ. Βεργίνη, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους των ανωτέρω παρατάξεων, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα στην έκκληση του Δημοτικού Κοινοτικού Συμβούλιου Καστού, και του Συλλόγου μας στο να ζητηθεί από τη περιφέρεια να ανακληθεί η απόφασή της για το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο περί ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών-ιχθυοκαλλιεργειών στη νήσο Καστό. Εν αντιθέσει με τη παράταξη του κ. Δρακονταειδή η οποία απέφυγε να πάρει θέση και αποχώρησε από το Δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας κατά την συζήτηση του θέματος.
Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να στηρίζει και θα είναι αρωγός στη....
προσπάθεια του Δημάρχου Λευκάδας  Κων Αραβανή και του Ξεν. Βεργίνη  να ακυρώσουν  την  απόφαση  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων περί ένταξης της νήσου Καστός  στο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών-ιχθυοκαλλιεργειών .                                                         
                                                               Για τον Σύλλογο
                                                             
                                                               Ο Αντιπρόεδρος


                                                             Κων.  Ι. Γιαννούτσος


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.     Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κον Σ π. Σπύρου
2.     Βουλευτή κον Σπύρο Μαργέλη
3.     Αντιπεριφερειάρχες  Ιονίων Νήσων κ.κ. Βερύκιο, Μαλακάση, και κα Σαρδελή
4.     Περιφεριακούς  Συμβούλους Ιονίων Νήσων
5.     Δήμαρχο Λευκάδας και αρχηγούς παρατάξεων
6.     Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Λευκάδας
7.     Δ/νση Αλιείας Δήμου Λευκάδας                                                   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Επισυνάπτουμε απάντηση του κ.Κων.Δρακονταειδή που έστειλε στο blog μας                                                                                                                                                                                                                                            Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η       
   
   Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει, με την θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας, σχετικά με το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή των νησιών Καστού και Καλάμου. Η απόφαση αυτή, θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στο περιβάλλον και θα συρρικνώσει το ήδη μικρό τουριστικό εισόδημα των κατοίκων, σε μια περιοχή έτσι κι αλλιώς επιβαρημένη από τις υφιστάμενες κοντινές ιχθυοκαλλιέργειες.
   Παράλληλα, δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν, η διαχρονική εγκατάλειψη των νησιών Καλάμου και Καστού και οι τεράστιες ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές (συγκοινωνία, υγεία, παιδεία, κ.λπ.) που κάνουν μη ανεκτή τη διαβίωση των κατοίκων σ’ αυτά.
   Η Κίνησή μας, έχει εκφράσει τη σαφή και κατηγορηματική αντίθεση της στο συγκεκριμένο χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών και ζητά την ανάκληση της απόφασης.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Λευκάδας, σε συνεδρίασή του (19/10/2011), ΟΡΘΑ τάχθηκε υπέρ της ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης.
   Στο συγκεκριμένο συμβούλιο - το οποίο είχε προς συζήτηση 28 θέματα - η Κίνησή μας απεχώρησε από την αρχή, θέλοντας έτσι να εκφράσει την αντίθεσή της στην παράνομη άρνησή της προέδρου. να συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης της ύδρευσης – αποχέτευσης στην Ε.ΥΔ.ΑΠ., ύστερα από κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης.
   Από τη συνεδρίαση, απείχε επίσης η παράταξη του κ. Γερ. Αραβανή και απεχώρησε η παράταξη του κ. Ξεν. Βεργίνη μετά τα δυο πρώτα θέματα (έτσι εκτίμησε η ίδια), μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο.
   Αποχωρώντας ο επικεφαλής της Κίνησής μας Κ. Δρακονταειδής μαζί με τον σύμβουλο κ. Κ. Κονιδάρη, εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας και την ανάγκη ανάκλησή της, στον αντιδήμαρχο κ. Φ. Σώλο και το δημοτικό σύμβουλο κ. Π. Γιαννούτσο και τους εξουσιοδότησαν να αναφέρουν τη θέση αυτή, όταν συζητηθεί το θέμα.
   Δυο μέρες μετά, διαβάσαμε ανακοίνωση του Πανκαστιότικου Πολιτιστικού Συλλόγου « Ο ΚΑΣΤΟΣ»,  η οποία αφού ευχαριστεί τις παρατάξεις του Δημάρχου και του κ. Ξ. Βεργίνη για την απόφασή τους, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:
 «…Εν αντιθέσει με τη παράταξη του κ. Δρακονταειδή, η οποία απέφυγε να πάρει θέση και αποχώρησε από το Δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας κατά την συζήτηση του θέματος…».
    Η διαστρέβλωση της αλήθειας, είναι προφανής.
   Μας εκπλήσσει και μας δημιουργεί (τουλάχιστον) ερωτηματικά, η ευκολία με την οποία, χωρίς να διασταυρώσει τις «πληροφορίες του», ο συγκεκριμένος Σύλλογος καταφέρετε εναντίον μιας Κίνησης, η οποία είναι γνωστή για την ευαισθησία και τη δράση της, στα προβλήματα του περιβάλλοντος.
   Ελπίζουμε να πρόκειται για παρεξήγηση.
   Πάντως, να μας επιτρέψει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, να του δώσουμε δυο φιλικές συμβουλές:
   α) Χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικό όταν αναφέρεται, μέσα από ανακοινώσεις του, σε τρίτους και
   β)  Να δείχνουν την ίδια ευαισθησία και το ίδιο πάθος, σε όλα τα προβλήματα που αφορούν στον Καστό και ιδιαίτερα στο περιβάλλον του.
   Μετά τα παραπάνω (τα οποία και τηλεφωνικά αναφέραμε στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου), θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Σύλλογος θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της αλήθειας.
            
            Λευκάδα, 23 Οκτωβρίου 2011                       
                                                                               Για τη Δημοτική Κίνηση
                                                                            «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

                                                                             Κων/νος Δρακονταειδής.
    

1 σχόλιο:

  1. Κυριε Δρακονταειδη θα ηθελα να τοποθετηθω πανω στην ανακοινωση σας .Πρωτα χαιρομαι που η παραταξη σας τοποθετειται θετικα πανω στο προβλημα που εχει προκειψει με την χωροθετηση των ιχθυοκαλλιεργειων και εστω με την ανακοινωση σας συμπαραστεκεται στον αγωνα μας.Ειναι αληθες οτι ειπατε στους αντιδήμαρχο κ. Φ. Σώλο και το δημοτικό σύμβουλο κ. Π. Γιαννούτσο και τους εξουσιοδότησατε να αναφέρουν τη θέση σας και πραγματι αυτο εγινε,το ανεφεραν στο συμβουλιο.Ομως δεν ειναι το ιδιο να υπηρχε η δικη σας τοποθετηση επισημη στο συμβουλιο και η υπογραφη σας και ελπιζω να συμφωνειτε σε αυτο,τα πρακτικα μενουν.Παντως ελπιζουμε να σας εχουμε στη συνεχεια συμπαραστατη ενεργο στην συνεχιση του αγωνα μας.Τωρα ως προς την τοποθετηση σας οτι: '' η διαχρονική εγκατάλειψη των νησιών Καλάμου και Καστού και οι τεράστιες ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές (συγκοινωνία, υγεία, παιδεία, κ.λπ.) που κάνουν μη ανεκτή τη διαβίωση των κατοίκων σ' αυτά.'' ,θα ηθελα να σας πω οτι κατι τετοιο δεν υφισταται για το νησι μας!Ειμαι επι 10 χρονια τοπικος συμβουλος και επιτρεψτε μου να ξερω λιγα πραγματα καλυτερα για το νησι μου...και στα χρονια που λειτουργουσαμε ως κοινοτητα και τωρα στον Δημο Λευκαδος.Και η συγκοινωνια μας ειναι επαρκης και δεν νιωθουμε απομονωμενοι και Ιατρειο εχουμε,και εργα και υποδομες εχουμε αναπτυξει με τον αγωνα μας και την δουλεια μας...και βεβαια δεν σταματαμε να διεκδικουμε και να θελουμε περισσοτερα και αυτο κανουμε συνεχως,σας παραπεμπτω στα πρακτικα του Συμβουλιου της Δημοτικης Κοινοτητας Καστου.Θα εκφρασω εδω ενα παραπονο μονο προσωπικα προς εσας:κατα την επισκεψη σας στον Καστο στις αρχες του καλοκαιριου παρολο που περιμεναμε ο προεδρος ,εγω σαν αντιπροεδρος και ο Συμβουλος Π.Γιαννουτσος να σας συναντησουμε και σας ειδοποιησαμε για αυτο δεν μας κανατε την τιμη να ερθετε να μιλησουμε και να ανταλαξουμε αποψεις,παραμεινατε επι ωρες στο μαγαζι του συμβουλου της παραταξης σας,επισης σε καμμια επισκεψη σας δεν επιδιωξατε συναντηση με το τοπικο συμβουλιο οπως κανουν ολοι οι επικεφαλεις Δημ.Παραταξεων....παρολα αυτα πιστευω απο την μερια μου οτι προκειται για παρεξηγηση και οτι σε επομενη επισκεψη σας θα εχουμε αλλη αντιμετωπιση απο μερια σας...Τελειωνοντας παρολο που αρμοδιο να σας απαντησει ειναι το προεδρειο του Πανκαστιοτικου Συλλογου εγω απο την πλευρα μου εχω να σας πω οτι ειναι ενας συλλογος νεος,ολων των Καστιωτων, ανεξαρτητος και δεν νομιζω οτι καταφερεται κατα της κινησης σας, απλα εξεφρασε την απογοητευση απο την απουσια σας καθως ως γνωριζετε στο νησι μας ειχατε ενα ποσοστο 48% και περιμενε μια καθαρη τοποθετηση στο Δημοτικο Συμβουλιο.Ισως ομως και η ανακοινωση του Πανκαστιοτικου ειχε και ενα θετικο :να δουμε επισημα την τοποθετηση σας για το θεμα των ιχθυοκαλιεργειων. με τιμη Ιωαννης Φ.Γιαννουτσος ,Αντιπροεδρος Δημ.Κοινοτητας Καστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Νήσος Καστός

Καστός. Ένας μικρός υπέροχος κόσμος (κλικ φώτο)